Házirend

Vendégház címe: 8846 BALATONFENYVES, ELŐD u.13.

Üzemeltető: Horváth Imréné

Tulajdonos: Horváth Imre

Kapcsolat az üzemeltetővel:

név: Horváth Imréné

telefon: 30 277 5322

e-mail: himre999@gmail.com 

Honlap: www.balatonfenyves-horvath.hu

wifi jelszó:  N51JG13F4G5

Üzemeltetési adatok

Adószám: 55220088-1-40

NTAK: MA19018005 

Kedves Vendégeink!

Mi azon fáradozunk, hogy Önök pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat nálunk!

Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, kérjük forduljanak az üzemeltetőhöz.

A Vendégházat  az érkezés napján 14.00-18.00 h között tudják elfoglalni és a távozás napján 10.00 h-ig kell elhagyni. Az érkezés és a távozás napján az üzemeltető a helyszínen tartózkodik. 24 órában történő telefonos elérhetőség rendelkezésre áll. Hosszabb tartózkodás esetén az ágynemű és a törölközők heti cseréje biztosított.

ÉRKEZÉSKOR A Vendég köteles a szállásadónak átadni, adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (Útlevél vagy személyi igazolvány, lakcím kártya) és a helyszínen fizetendő összeget, mely 5 % ÁFA-t (cég esetén  nevére kiállitott számla esetén) és IFA-t is tartalmaz.

Az üzemeltető kijelenti, hogy a vendégek adatait nem használja fel, más célból, az adatokat nem tárolja nyomtatott formában, csak a számítógépen tárolt adatok is addig tárolódnak, amíg a reklamáció lehetősége el nem évül.

A Horváth Ház két színtes, külön bejáratú, két lakással, rendelkezik, 8-8 fő részére.

Vendégeink a lakást, csak a teljes részvételi díj kifizetése után foglalhatják el.

A teljes részvételi díj alatt az előre lefoglalt napokat értjük, abban az esetben, ha úgy dönt vagy döntenek, hogy az itt  tartózkodást előbb szakítják meg, NEM ÁLL MÓDUNKBAN PÉNZT VISSZAFIZETNI!

Vendégeink érkezéskor, a bejentkezést követően lakás és bejárat kulcsot kapnak, hogy szabadon közlekedhessenek, maguk után minden szálláselhagyás alkalmával a Nyaralóházat zárva hagyják el! Távozás napján, kérjük a kulcsot, az üzemeltetőnek átadni!

Kérjük a kulcsokra nagyon vigyázzanak, elvesztés vagy eltörés esetén 10.000.-Ft fizetendő.

A SZÁLLÁSHELYEN A VENDÉG látogatókat csak napközben fogadhat a szállásadó engedélyével. A csendrendeletre és a többi vendégünkre való tekintette kérjük, hogy mindenféle zajos tevékenységet legyenek szívesek mellőzni, ez vonatkozik az éjszakai illetve hajnali hazaérkezésre is.

 • Kérjük óvják a berendezéseket és a Nyaralóház berendezési tárgyait és azokat rendeltetésszerűen használják! A szobák berendezéseit és felszereléseit a házból kivinni tilos, különös tekintettel a törülközőket, párnákat, takarókat, plédeket, ágyneműt….!
 • Távozáskor az esetleges károk okozása esetén, az ebből eredő költségeket a vendég köteles a helyszínen megtéríteni.
 • Minden háztartásban, így a Nyaralóházban is előfordulhat, hogy a vendég hibáján kívül valami meghibásodik, tönkre megy. A nagyobb károk elkerülése érdekében szíveskedjenek ezt felénk jelezni!
 • A Nyaralóház jól felszerelt konyhákkal rendelkezik, ahol lehetőség van egyszerű ételek elkészítésére. A mikrohullámú sütőbe, kérjük ne tegyenek fémet tartalmazó tárgyat.
 • A lakásokat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át. Ottlétük alatt takarítást nem végzünk, csak külön kérésre, díj ellenében.
 • A Nyaralóház felső szintjén, hűtő – fűtő légkondicionáló berendezés került beszerelésre!  Üzemeltetése külön költség, megfizetése ellenében lehetséges!
 • A bográcsozót és grillezőt használat után kérjük tisztán hagyni!
 • A szemetet még nem szelektíven gyűjtjük, ezért kérjük a hulladékot a megfelelő helyre. a szobai, fürdőszobai szeméttárolók tartalmát , az udvaron  kihelyezett szemétgyüjtő edényben helyezzék  el.
 • Minden hétfőn-szerdán és pénteken este 6 után szállítják el a szemetesek a kapu elé, kihelyezett szemétgyüjtő edény tartalmát, melyet kérünk figyelembe venni és az edényeket telitettségük függvényében, kihelyezni.
 • Kérjük vendégeinket, hogy a szobákban ne étkezzenek, étkezésre használják a konyhát, illetve a teraszon elhelyezett műanyag bútor adta lehetőségeket, melyet kérjük tartsanak tisztán.
 • Mindenki köteles maga után elmosni a használt edényeket, evőeszközöket!
 • A Nyaralóház elhagyásakor minden esetben zárják el a vizet, villanyt, klímát!
 • Kisállatot, házikedvencet a szállás területére lehet hozni 3000.-Ft/éjszaka/kisállalat 8 kg testsúlyig. 8 kg feletti testsúly esetén 6000.-Ft/éjszaka/állat.
 • A vendég  felelős a saját és házi kedvence viselkedéséért a házban, az udvaron egyaránt.
 • Az esetleges balesetért, károkért maga a vendég viseli a következményeket, az okozott kárt köteles megtéríteni.
 • A hatályos jogszabályok értelmében (Vendég tájékoztatása személyes adatok kötelező rögzítéséről ) 2021. szeptember 1-jét követően Magyarországon szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő minden vendég törvényben meghatározott személyes adatait a szálláshely-szolgáltató okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverében rögzíteni, majd egy tárhelyre, a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles.
 • A dohányzás és a nyílt láng használata az épületen belül szigorúan TILOS! Az elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik! Dohányozni a teraszon  lehetséges! Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében a Nyaralóház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a teraszon található  hamutartókban helyezzék el. Füstjelző a nappaliban került elhelyezésre, a szén-monoxid mérő a konyhában.
 • A lakásokba tilos bevinni bármiféle gyúlékony anyagot, eszközt.
 • A szállás területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

·       Tilos a kültéren bárminemű hangtechnikai eszköz (pl. hangfal) üzemeltetése!

 • A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, agresszív, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve felszólítja a szállásról történő azonnali távozásra.
 • Nyaralóházunk önellátó, étkezést nem tudunk biztosítani.
 • Általánosan rendelkezésre állnak: WC papír, folyékony szappan, mosogatószer, mosogatószivacs, konyharuha,  alapvető fűszerek,  kávéfőző, mikróhullámú sütő, piritós sütő, fűszerek,cukor, só, tea filter, citromlé, hajszárító, vasaló, ágynemű, törölköző, fürdőszobai kéztörlő, kilépő, fürdőszobai tisztálkodó szett, ruha szárító, vasaló és vasalóállvány (mindenki saját felelősségére haszálja), esernyő és esernyőtároló, varrókészlet, cipőápoló kellékek biztosítottak a nappaliban található sarokszekrényben. Kerékpárok, kerékpártároló. Itt tartózkodásuk alatt Önök pótolják szükségleteiket.
 • A szobákban okos TV, Internet hozzáférés, WIFI, távirányító található. Idegen nyelvű csatornák közül is lehet válogatni. A WIFI jelszó érkezéskor megosztásra kerül. Az eszközök rendeltetésszerű használatát kérjük betartani.

A lakásban hagyott személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk.

 • Parkolási lehetőség az udvarban.
 • Az üzemeltetőnek jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet és ha megbontja a békét. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat!

Közérdekű telefonszámok:

 • Mentők:104
  • Tűzoltók: 105
  • Rendőrség:107
  • Segélykérés:112

A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a Vendég elolvasta, megértette, és elfogadta a házirendben foglaltakat!

Jó pihenést, kellemes időtöltést kíván a házigazda: HORVÁTH IMRE 30 227 3272

és az üzemeltető: HORVÁTH IMRÉNÉ 30 277 5322